4 originele direct mail voorbeelden

4 originele direct mail voorbeelden

Een direct mail is iets wat u de laatste tijd steeds vaker ziet, het is een vorm van reclame maken voor uw bedrijf op een creatieve manier. Door originele direct mail in te zetten zorgt u ervoor dat de mailing met uw bedrijfsnaam en de boodschap die u wilt vertellen bij de ontvanger langer blijft hangen. Als u heeft gecreëerd dat uw bedrijf in iemands gedachten zit, heeft u meer kans om leads te krijgen wat kan leiden tot nieuwe klanten. Dit wilt u toch ook?

Bij Locomail hebben we diverse direct mailings die u kunt inzetten om uw bereik te vergroten. Welke originele direct mail voor uw bedrijf van toepassing is, is o.a. afhankelijk van de grootte van de boodschap die u wilt overbrengen. We geven u graag 4 originele direct mail voorbeelden voor wat inspiratie, wie weet kunt u hierdoor straks makkelijker een keuze maken tussen al onze leuke opties.

Voorbeeld 1: Originele direct mail met geluid

Een van onze veel gekozen originele direct mail tijdens de feestdagen is onze muziekkaart met eigen ontwerp en geluid. U heeft hierbij de mogelijkheid om zelf een kerstgroet of een andere boodschap op te nemen van 34 (6kHz) of 17 (12kHz) seconden. Verras de ontvanger met een persoonlijke geluidsopname, diegene zal zeker weten aangenaam verrast zijn.

Hoe het werkt? Lever ons het geluid, muziekfragment of ingesproken bericht aan en ons team van specialisten maakt er één geluidsfragment van. Wanneer de ontvanger de originele direct mail ontvangt, zal na het openen van de kaart uw boodschap worden geactiveerd. Dit is toch een leuke manier om zakenrelaties te bedanken voor de fijne samenwerking afgelopen jaar. Interesse in een muziekkaart? Maak een keuze uit onderstaande modellen:

 • Muziekkaart met Geluid A5’
 • Muziekkaart 147x147mm
 • Pop Up Muziekkaart met Geluid
 • Drieluik Muziekkaart

Muziekkaarten

Voorbeeld 2: Direct mail specials

Naast onze originele direct mail die allemaal al een leuke verrassing zijn om te geven hebben wij in ons assortiment ook specials direct mail producten. Zoals de Puzzel Direct Mail die wordt geleverd in puzzelstukjes. De ontvanger kan de boodschap ontrafelen door de puzzel te maken. Puzzelen werkt ontspannend en u laat diegene op een actieve manier deelnemen aan de originele direct mail. Wist u dat deze variant en de andere specials volledig te personaliseren zijn, al vanaf 50 stuks? Zo kunt u meer dan alleen uw bedrijfsnaam en logo erop kwijt, u heeft ook de ruimte om meer informatie over uw bedrijf of over het nieuwe product erop te zetten.

Wel is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de boodschap die u wilt overbrengen sterk en kort is. Wanneer u dit doet houdt u de aandacht van de klant vast. Bij interesse of als de ontvanger meer informatie wil zal diegene contact met u opnemen en dat is wat u met originele direct mail wilt bereiken. Andere voorbeelden van onze specials:

 • Popcorn Bak Mailing
 • Mini T-shirt Mailing
 • Flessenpost
 • Bedrukte Parkeerschijf

Voorbeeld 3: Pop up kaarten met uniek effect

Het woord zegt het eigenlijk al: een onderdeel van de kaart “popt omhoog wanneer de kaart wordt geopend”. Door voor een originele direct mail zoals een Pop up kaart te kiezen komt uw boodschap letterlijk naar voren. In welke vorm u het pop up gedeelte wilt hebben, kunt u zelf bepalen, net als de afmeting van de kaart. Op wenskaartformaat, zoals A6, maar ook lekker groot en opvallend zoals de A5 en A4-variant. Heeft u als bedrijf iets te vieren of wilt u een zakenrelatie of medewerker feliciteren met zijn verjaardag dan kunt u kiezen voor een feestelijke ballon wat omhoog schuift. Dit is meteen een feestelijke opening van de kaart. Onderstaande kaarten beschikken ook over het pop up verrassingseffect:

 • Wobble Card
 • Mega Pop up Card
 • Pop up kaarten met meerdere lagen
 • Pop up Card A5 met geluidsfragment
 • Pop Up kaart uit één deel
 • Pop up Card A6
 • Pop up schuifkaart

Voorbeeld 4: Brievenbusdoosje Direct Mail

Een van onze nieuwste originele direct mail is het brievenbusdoosje. Dit is een ideale direct mail wanneer u een kleine attentie erbij wilt sturen. Versterk de merkbeleving door voor een product te kiezen die aansluit bij uw bedrijf. U bepaalt zelf de inhoud van het doosje, we hebben het brievenbusdoosje in verschillende formaten beschikbaar, zodat u de attentie groot of klein erin kwijt kunt. Naast een presentje kunt u aan de binnenkant een goede slogan of originele boodschap zetten, waarmee de aandacht van de ontvanger getrokken.

Voor deze originele direct mail is geen envelop nodig, omdat het brievenbusdoosje volledig geseald is. Hierdoor kan tijdens verzending het doosje niet open en raakt het niet beschadigd. Een greep uit ons aanbod van brievenbusdoosjes:

 • Brievenbusdoosje + Mini Pop up Kubus
 • Brievenbusdoosje + Klep
 • Brievenbusdoosje + Klep met Magneet
 • Brievenbusdoosje + met geluid

 

Popup kubus

Bestel originele direct mail gemakkelijk en snel bij Locomail.nl

Hopelijk heeft u  na het lezen van deze voorbeelden over originele direct mail, meer inzicht gekregen in onze producten. Wilt u voordat u gaat bestellen graag eerst een aantal direct mailings ontvangen om het verrassingseffect te ervaren? Neem dan contact met ons op, we sturen u er graag een paar op. Heeft u vragen of wilt u een prijsopgave? Ook dan staan wij voor u klaar.