Direct mailing voorbeelden

3 goede direct mailing voorbeelden

We geven u graag 3 goede voorbeelden van direct mailing. Maar voordat we u hier meer over kunnen vertellen is het wel fijn om eerst te weten wat direct mailing nu eigenlijk is. Als we het over direct mailing hebben dan wordt hiermee een vorm van direct marketing bedoelt. U wilt opvallen en iets origineels leveren waardoor de aandacht van de klant blijft hangen. U kunt direct mailing inzetten om direct en persoonlijk contact met uw potentiële klanten te werven of om klanten aan te zetten tot actie. U wilt hiermee een respons uitlokken.

Ga voor unieke en tastbare mailing

originele verjaardagskaart Gritt

Er zijn meerdere vormen van direct mailing. Om erachter te komen welke vorm voor u geschikt is raden we u aan om te kijken naar uw doelgroep, doelstellingen en de boodschap die u wilt overbrengen.

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de direct mailing via email aan te pakken, alleen het risico hierbij is dat men het als onprettig kan ervaren. Bewezen is dat u de doelgroep beter bereikt wanneer u kiest voor een kaart of een brief die tastbaar is. Maar om hierin uit de toon te vallen heeft u iets origineels nodig. En laat dat nu net de specialiteit zijn van LocoMail. Bij ons bent u aan het juiste adres voor unieke direct mailings

Hieronder geven we u graag 3 goede direct mailing voorbeelden

Pop up Kubus

Onze populairste direct mailing is toch wel de Pop up Kubus, het zorgt ervoor dat uw boodschap letterlijk in het oog springt. Wanneer de ontvanger de envelop opent, springt de kubus (10x10x10cm) eruit. Men zal  getriggerd worden door het hoge verrassingseffect en de informatie op de kubus snel gaan bekijken.

U kunt de Pop up Kubus aan 6 zijdes bedrukken geheel naar eigen ontwerp. Hierdoor heeft u genoeg ruimte om de belangrijkste informatie, kernwaarden van uw bedrijf en een Call to Action erop te zetten voor een (potentiële) klant . Zorg ervoor dat de boodschap duidelijk en pakkend is.

ChangeCard

Een ander goed voorbeeld van direct mailing die u kunt inzetten als u een nieuw product op de markt heeft gebracht of een naamswijziging te melden heeft is de ChangeCard. Het is een nieuw product van LocoMail en beschikt net zoals de andere direct mailings over een verrassingseffect. Op het eerste gezicht lijkt het een normale kaart, maar zodra men aan het lipje trekt wordt er door middel van het lamelleneffect een nieuwe afbeelding getoond.

Dit voorbeeld van direct mailing is verkrijgbaar in meerdere varianten en afmetingen zoals met een omslaghoes of flap. De voorkant en achterkant zijn beiden in full colour ontwerp te bedrukken. Voor welk design u ook besluit te gaan, met deze kaart verstuurt u iets origineels en zal de boodschap zeker aankomen bij de ontvanger.

Turning Card

Locomail Case Geluidskaart LesMills

Bent u op zoek naar een voorbeeld van direct mailing waar u veel informatie op kwijt kunt? Dan is wellicht de Turning Card de juiste optie voor u. Met deze vorm van direct mailing kunt u door de verschillende zijdes veel informatie kwijt op de kaart. De Turning Card, ook wel eindeloze vouwkaart genoemd, is een nieuwe manier van direct mailing. Met dit unieke voorbeeld van direct mailing zorgt u voor interactie en blijft u de aandacht trekken van de ontvanger. Verras ze constant met nieuwe informatie wanneer de kaart wordt doorgevouwen.

U kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken zoals een brochure, uitnodiging voor een evenement of als visitekaartje.

Hoe maakt u een goede direct mail?

Nadat u de direct mailing heeft gekozen die aansluit bij uw wensen en behoeften, is de volgende stap het ontwerpen. Hier bepaalt u welke informatie, afbeeldingen en kleuren er getoond moeten worden. Om tot een goede direct mailing te komen is het belangrijk om:

  • Een duidelijke en korte boodschap af te geven
  • Het overzichtelijk te houden (hou één stijl aan)
  • Te zorgen voor een sterke Call to Action

Mocht u niet de middelen hebben om uw eigen ontwerp te ontwikkelen, dan is het bij LocoMail mogelijk om een design te laten opstellen door ons team  van grafische vormgevers.