Wat is direct mail

Wat is direct mail en wanneer zet je dit in?

Wat is direct mail? Het is een vraag die kan opkomen wanneer u aan de slag gaat met verschillende marketingtechnieken. Uiteindelijk wilt u immers het beste voor uw onderneming. Dan kan het gebruikmaken van de post een goed idee zijn. Het is belangrijk om goed te begrijpen wat dit is en welke vormen er allemaal zijn. Zo weet u ook direct wanneer u wat inzet. Wanneer kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van een pop up kubus en wanneer is een andere optie de betere?

Persoonlijk contact met doelgroep

Wat direct mail is, is lastig in een korte definitie te omschrijven. Het is namelijk behoorlijk veelzijdig. Wel is het zo dat u er zeker van kunt zijn dat u op deze manier direct in contact kunt treden met potentiële klanten of klanten die u al langer heeft. Het is daarmee mogelijk om een grote groep te benaderen, maar dan wel een persoonlijke noot hieraan toe te voegen. U gebruikt dit wanneer u een doelgroep tot actie wilt aanzetten. De persoonlijke touch kan dan het verschil maken

De juiste vorm kiezen

pop-up huisje ABZDiervoeding

Omdat het direct mail is, is het logisch dat het om poststukken gaat. Dat neemt niet weg dat er veel verschillende vormen van post zijn. Het is belangrijk om daarom de juiste vorm te vinden. Die moet passen bij wat u gaat doen. Het moet ook passen bij het doel dat u heeft met deze vorm van marketing. Het is vaak zo dat gekozen wordt voor een kaart in A5 formaat, maar er zijn tegenwoordig juist ook heel veel interessante andere mogelijkheden die u kunt benutten. Zo wordt het ook nog eens een stuk persoonlijker.

Het effect van direct mail

Over het algemeen is direct mail een vorm die een wat groter effect sorteert. Wie kiest voor massa-advertenties doet dit vooral om de naamsbekendheid te vergroten. Wie echter de klant wil aanzetten tot een actie, kan dit beter doen door deze op een meer persoonlijke manier te benaderen. Zelfs wanneer dit op grote schaal bij heel veel klanten in de doelgroep gebeurt. Het is dan vaak zo dat er voldoende klanten en potentiële klanten zijn die bereid zijn om te doen wat u wenst. Daardoor haalt u hier meer uit dan uit massa-advertenties.

Vorm van dialoogmarketing

Het leuke aan direct mail is dat het een vorm van dialoogmarketing is. U spreekt de potentiële klanten persoonlijk aan en komt op die manier met ze in gesprek. Hoewel er heel veel vormen van marketing en communicatie zijn tegenwoordig is het nog altijd zo dat werken via post voor heel veel doelgroepen de geschikte vorm is om deze goed te bereiken. In dat opzicht kan het dus juist ook een goed idee zijn om te bekijken of u deze vorm kunt gebruiken voor uw doelgroep. Met een specialist is hier dan aan te werken.

Overgaan tot actie

Het is altijd belangrijk om het doel van direct marketing voor ogen te houden. Zo wilt u dat de klant overgaat tot actie. Dit kunnen allerlei soorten acties zijn. Zo kunt u denken aan het inschrijven Mega spring kubus Samsung voor een nieuwsbrief of evenement. Het kan ook simpelweg om een aankoop gaan. Het kan ook het bekijken van een instructievideo zijn. Zelfs het simpelweg bezoeken van een website of winkel kan tot de acties behoren waar u naar op zoek bent. Zorg dus altijd dat de marketing met direct mail erop gericht is deze actie te verzorgen

Hulp van een specialist

Omdat u direct mail inzet om de klant tot actie over te laten gaan, is het wel belangrijk dat de campagne die u maakt ook goed in elkaar steekt. Dit betekent dus dat het aan te raden is om dit niet alleen te doen. het is altijd slim om er specialisten bij te betrekken. Die kunnen u dan helpen bij het goed opzetten van de post en het zorgen dat de boodschap ook echt op een goede en persoonlijke manier overkomt. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat u ook echt voordeel heeft van het versturen van de mail.