Professionele communicatie via direct mail bij LocoMail.nl

Bij LocoMail.nl geloven we in de kracht van professionele communicatie. Het is belangrijk om op een duidelijke, heldere en respectvolle manier te communiceren met klanten en potentiële klanten. Dit geldt zowel voor de inhoud als voor de vorm waarin de boodschap wordt gepresenteerd. Direct mail is een krachtig middel om professionele communicatie over te brengen naar de klant. Hieronder bespreken we hoe LocoMail met direct mail opvallende vormen, features of verrassingseffecten gebruikt om uw boodschap echt over te laten komen.

Opvallende vormen

Een opvallende vorm kan de aandacht trekken van de klant en ervoor zorgen dat uw boodschap beter wordt opgemerkt. Een goed voorbeeld hiervan is de hexagoon diamantkaart van LocoMail. Door de unieke vorm van deze direct mail wordt de aandacht van de ontvanger direct getrokken. De diamantkaart kan worden gebruikt om uw boodschap op een leuke en originele manier te presenteren. U heeft de mogelijkheid om een hexagoon vormig inlegkaartje of antwoordkaartje in de envelop bij te voegen voor extra productinformatie, kortingsbonnen of uitnodigingen voor evenementen.

Schuifkaarten

Een andere vorm van direct mail die LocoMail aanbiedt is de schuifkaart. De schuifkaart heeft een bijzondere vormgeving die ervoor zorgt dat uw boodschap extra opvalt. Door het schuifmechanisme wordt de ontvanger nieuwsgierig naar wat er achter de schuifjes zit. Dit maakt de schuifkaart een zeer geschikt middel om bijvoorbeeld informatie over nieuwe producten of diensten te presenteren.

Verrassingseffecten

Een verrassingseffect kan ervoor zorgen dat de ontvanger van de direct mail geïnteresseerd blijft en uw boodschap goed onthoudt. We hebben verschillende direct mails met verrassingseffecten in ons assortiment. Een voorbeeld hiervan is de pop-up kubus. Deze direct mail lijkt op het eerste gezicht op een kaart, maar wanneer de ontvanger deze opent, komt er een pop-up tevoorschijn. Op deze pop-up kan bijvoorbeeld uw bedrijfslogo, een leuke boodschap of een kortingscode worden geplaatst. Het verrassingseffect zorgt ervoor dat de ontvanger uw boodschap niet snel zal vergeten.

Hoe professionele communicatie overbrengen via direct mail?

Om professionele communicatie over te brengen via direct mail is het belangrijk om aandacht te besteden aan zowel de inhoud als de vorm van de boodschap. Hierbij enkele tips:

  • Houd de boodschap kort en bondig: de ontvanger moet in één oogopslag kunnen zien wat de boodschap is.
  • Maak gebruik van een persoonlijke aanhef: dit zorgt voor een professionele uitstraling en laat zien dat de ontvanger belangrijk is.
  • Gebruik een duidelijke call-to-action: wat wilt u dat de ontvanger doet nadat hij of zij de direct mail heeft gelezen? Geef hier duidelijk en concreet antwoord op.
  • Zorg voor een opvallende vorm: zoals eerder genoemd kan een opvallende vorm ervoor zorgen dat de ontvanger direct wordt aangetrokken tot de direct mail en dat uw boodschap beter wordt opgemerkt.
  • Maak gebruik van visuele elementen: afbeeldingen, kleuren en lettertypen kunnen de boodschap versterken en het visueel aantrekkelijker maken voor de ontvanger.
  • Bied waarde aan: de ontvanger moet het gevoel hebben dat de direct mail waardevol voor hem of haar is. Bied bijvoorbeeld exclusieve kortingen, gratis producten of waardevolle informatie aan.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de doelgroep. Wie is de ontvanger van de direct mail en wat is voor hem of haar relevant? Door hier rekening mee te houden kunt u de boodschap en de vorm van de direct mail beter afstemmen op de ontvanger.

Tot slot is het van belang om te meten wat het effect van de direct mail is geweest. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een responsekaart of door een unieke code of link aan de direct mail toe te voegen. Op deze manier kunt u zien hoeveel ontvangers hebben gereageerd op de direct mail en wat het rendement van de campagne is geweest.

Krachtige professionele communicatie via direct mail met Locomail.nl

Bij LocoMail geloven we in de kracht van professionele communicatie via direct mail. Door gebruik te maken van opvallende vormen, features of verrassingseffecten kunt u uw boodschap op een leuke en originele manier presenteren aan de ontvanger. Het is belangrijk om rekening te houden met de doelgroep en om de boodschap kort en bondig te houden. Door de juiste call-to-action en meetmethoden te gebruiken, kunt u het effect van de direct mail meten en uw campagne optimaliseren.

Vraag een vrijblijvende offerte aan | LocoMail Vraag nu gratis een demopakket aan van LocoMail Direct mailings!