Een zakelijk jubileum organiseren is niet gemakkelijk. Iedereen kijkt je op de vingers en bemoeit zich ermee. Dus hier een aantal stelregels en organisatorische tips. Vanaf ongeveer twee maanden voor het jubileumfeest kun je de volgende zaken organiseren:

–          Regel de locatie. Vraag wat er mogelijk is aan versiering/catering/entertainment.

–          Verstuur een originele uitnodiging, bestel deze ongeveer twee maanden van te voren. De zakelijke uitnodiging verstuur je per post naar de gasten. Op de uitnodiging staat het bedrijfslogo, een tekst met informatie over tijdstip, locatie en wellicht een dresscode en een leuke foto/illustratie om vast in de sfeer te komen. Vraag voor de zekerheid om feedback, bijvoorbeeld door een QR-code op de uitnodiging te plaatsen, die verwijst naar een inschrijfpagina. Op die manier weet je hoeveel mensen er komen.

–          Regel de catering. Wees niet bang om af te dingen, zeker bij feesten boven de 100 mensen, kan er best wat van de prijs af. Houd ook rekening met vegetariërs, halal, kosjer en andere dieetwensen. Zorg voor voldoende salade en brood, dan zit je altijd goed.

– Regel entertainment, bijvoorbeeld een bandje. Maar je kunt ook verschillende ‘acts’ op de locatie inplannen, zoals een sneltekenaar, een pokertafel, een make-up artist, een goochelaar of ouderwetse spelletjes zoals koekhappen, Jenga of twister.

–          Zorg voor vervoer naar de locatie of overnachtingen in de buurt. Wanneer mensen een leuk feestje willen houden, dan is er vaak drank in het spel. Wellicht is het dus een goed idee om een busje in te huren, dat mensen thuis brengt. Of een hotel te huren in de buurt, al dan niet op kosten van de zaak.

–          Zorg op de dag van het feest, dat er duidelijk is wie de leiding heeft. Het is handig als de catering, mensen van de locatie en de gasten weten bij wie ze vragen kunnen stellen.