4 tips voor een ludieke mailing

4 tips voor een ludieke mailing

Opvallen, opvallen en opvallen… De continue uitdaging van ieder bedrijf. Het antwoord op de vraag:  “Hoe val ik op met mijn bedrijf?” is: Zet een ludieke mailing in. Gelukkig bent u voor ludieke mailing bij Locomail aan het goede adres. Lees hieronder onze tips!

De boodschap van uw ludieke mailing

Alles begint en staat bij de boodschap die u wilt overbrengen met uw ludieke mailing. Het gebruik van humor in de boodschap zorgt ervoor dat deze langer wordt onthouden en meer aandacht wordt gegeven aan de directmailing, zodra deze op de mat valt bij de ontvanger.

Daarnaast is de boodschap ook de basis voor de stijl van de mailing. Het zorgt ervoor dat het een leidraad is. Bouw de stijl van de verpakking om de boodschap.

De verpakking

Zorg ervoor dat de verpakking goed aanslaat bij de boodschap, dit zorgt namelijk voor eenheid en dat vergroot de impact van de boodschap.  Daarnaast is de verpakking de eerste indruk van de ontvanger. De eerste indruk zorgt ervoor of de ontvanger enthousiast wordt of niet. Personaliseer de mailing, laat de huisstijl met het logo duidelijk zien op de mailing en sluit af met een call-to-action/  Daarmee krijg je de volledige aandacht.

De psychologie bij ludieke mailing

Een psychologisch tipje van de sluier:  Het menselijk brein maakt keuzes bestaande uit 2 aspecten, namelijk het onbewuste aspect en het bewuste aspect. Een mens maakt voor 90% keuzes met het onbewuste gedeelte van hun hersenen. Ze denken er niet bij na en laten zich leiden. Voor 10% maakt een mens bewuste keuzes. Persoonlijk vinden wij deze informatie heel interessant.

Zorg daarom dat uw ludieke mailing niet te moeilijk is. Laat mensen niet te veel nadenken.

De eerste aandachtstrigger is het meest effectief. Zodra een mens te veel moeite moet doen voor iets, draait dat gevoel al snel om in irritatie.

Kies de juiste ludieke mailing

Kies de juiste ludieke mailing, zoals onze pop-up kubus of unieke muziekkaart . Wat u ook kiest: het zorgt ervoor dat de ontvanger aan uw bedrijf blijft denken. Zoals onze pop-up kubus die daadwerkelijk uit de verpakking springt, zorgt voor een ontzettend leuk verrassingseffect.

Maar met onze muziekkaart kunt u een mooi, net of sierlijk audiobestand laten afspelen bij het openen van de ludieke mailing, zoals een catchy muziekje of een ingesproken bericht. Zoals u kunt lezen hebben onze unieke producten een grote bijdrage aan het succes van uw ludieke mailing.

Locomail

Wij worden enthousiast van unieke creatieve concepten. Iedere situatie is anders en vergt tijd. Heeft u een te gek idee, maar twijfelt u of het gerealiseerd kan worden? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij staan u graag te woord en helpen u tijdens het realisatieproces.