Case Direct Mailing Flessenpost Ricoh

Ricoh is één van de grootste verkoop- en servicenetwerken op het gebied van producten en diensten met IT & documentmanagement oplossingen. Het bedrijf richt zich op het optimaliseren van informatiestromen binnen en tussen organisaties. Daarnaast zijn zij aanbieder van diverse printers. Door middel van de direct mail Flessenpost heeft Ricoh de aandacht getrokken van haar klanten voor een nieuw product in hun assortiment: de Ricoh MP 305+SP(F) printer. Op de sticker van de fles staat enkel ‘Belangrijke boodschap / Message important’. Doordat er verder nog niks van de boodschap van de DM productie wordt verklapt, wekt dit nieuwsgierigheid bij de ontvanger. Pas als de ontvanger de brief uit de fles haalt, weet hij of zij wat de exacte boodschap is. Op de kaart zelf is met kleuren gespeeld om de aandacht te trekken naar bepaalde elementen. Alles is zwart/wit gekleurd, behalve de nieuwe generatie touchscreen waar de printer over beschikt.originele-DM-productie-flessenpost

Een originele DM productie bij een nieuw product

De Flessenpost is een ideale en opvallende DM productie om in te zetten ter bekendmaking van een nieuw product. U kunt een productfoto op de kaart laten drukken met de daarbij horende boodschap, informatie en call-to-action. Het product zal door de authentieke vorm van de Flessenpost de aandacht trekken van de ontvanger. Dit in combinatie met de tekst op de sticker: “Belangrijke boodschap”, zal de ontvanger zeker triggeren om de mailing snel te openen en aandachtig te bekijken. Ricoh heeft gekozen voor een dubbelzijdige tweetalige bedrukking van de kaart, compleet in eigen huisstijl. De fles zelf draagt ook de huisstijl van het bedrijf. Door de keuze voor een dubbelzijdige bedrukking kan er veel informatie worden gegeven. Naast deze keuze kan er ook worden gekozen voor wit, zand of beige perkament om de flessenpost compleet te maken.

Andere doeleinden waarvoor de Flessenpost ingezet kan worden is bijvoorbeeld als giveaway of als uitnodiging voor een feest of bedrijfsevenement. Het flesje is gemaakt van kunststof waardoor uw boodschap onbeschadigd blijft. Daarnaast zullen de flessen snel op de deurmatten vallen van uw ontvangers, doordat LocoMail’s DM productieproces op één locatie plaatsvindt. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en met hulp van onze thuiswerkers uw direct mail snel verzenden. Door de getrokken aandacht naar uw boodschap vanwege de opvallende mailing zal de respons op uw DM hoog zijn en zal de ontvanger zeker verrast zijn.

Zat u ook te denken aan een authentieke DM productie en bent u geënthousiasmeerd van deze Flessenpost? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Mocht u nog vragen hebben over de mogelijkheden, dan staan onze medewerkers voor u klaar. Lees ook de andere cases direct mail om te lezen waarvoor onze DM producten allemaal ingezet kunnen worden.