Steeds meer nautische bedrijven versturen hun uitnodigingen met flessenpost, ziet het Utrechtse Print-to-Print bedrijf LocoMail. “Flessenpost sluit goed aan bij de scheepvaart”, verklaart eigenaar Martijn Feenstra de populariteit.

“We hebben laatst de doop van een megaschip aangekondigd met flessenpost, meer dan 200 genodigden kregen de uitnodiging thuis.” Ook kleine bedrijven kiezen voor de flessenpost als ze gaan varen. “We zien ook vaak dat bedrijven hun personeel voor een bedrijfsuitje vragen via flessenpost. Vaak gaan ze dan een dag varen met een charterschip.”

Flessenpost over water

En zelfs training en consultingbureau gebruikte de flessenpost om mensen uit te nodigen voor een symposium over water. “Wanneer het thema water of varen is, dan sluit flessenpost daar erg goed op aan”, aldus Feenstra. Ook de SS Rotterdam heeft een grote order geplaatst voor een campagne later dit jaar. “Eigenlijk zou flessenpost de standaard moeten worden voor uitnodigingen van schepen!”, lacht Feenstra.

Flessenpost sturen

De lichtgewicht flesjes zijn van plastic en kunnen met de post verstuurd worden, zonder dat ze beschadigen. De uitnodiging zit opgerold in het flesje. “De uitnodiging wordt aan beide kanten bedrukt en kan ontworpen worden door ons team van designers, maar vaak leveren klanten zelf al een ontwerp aan.”

Positieve reacties

Volgens Feenstra zijn de reacties vrijwel altijd positief op de flessenpost: “Mensen denken automatisch aan hun kindertijd, de zee en vakantie. De uitnodiging geeft dus meteen een positief gevoel, waardoor de boodschap in de fles vervolgens ook goed binnenkomt bij de ontvangers.”

Klantbinding

De flessenpost wordt vaak ingezet voor bestaande contacten van een bedrijf. “Klanten zien hierdoor dat er wat extra’s voor ze wordt gedaan. Dat ze belangrijk zijn voor een bedrijf. En ook dat de afzender niet bang is voor vernieuwing en iets aparts. Want flessenpost sturen is echt uniek en valt veel meer op dan een uitnodiging in een envelop.”

Interesse in flessenpost? Vraag een gratis demo flessenpost aan bij LocoMail.