Home » Drukwerk technieken in print

Drukwerk technieken in Print ontdekken

Op de productie van onze direct mailing producten zijn verschillende grafische technieken van toepassing. Daarnaast kan de mailing met verschillende manieren van digitaal printen worden verwerkt. Uw keuze voor een specifieke drukwerk techniek kan door verschillende eigenschappen bepaald worden. Zo geven sommige drukwerk technieken de print een luxe uitstraling. Maar zijn andere manieren van digitaal printen een betere keuze wanneer u werkt met een strakke deadline. Op deze pagina vind u meer informatie over onze verschillende druk technieken. Lees meer over uw drukwerk verwerken op een toner machine, mat- of glans lamineren en de kwaliteit van een Indigo printer.  Al deze drukwerk technieken zijn toepasbaar op onze direct mail producten.

Offerte verschillende drukwerk technieken

Wanneer u vrijblijvend een gratis offerte aanvraagt van een van onze direct mail, kunt in het opmerkingen-veld vermelden of u een voorkeur heeft voor een bepaalde drukwerk techniek. Dit kan dan worden meegenomen in de offerte, zodat u meteen een compleet beeld heeft van de kosten van de mailing en de print. Natuurlijk is het ook mogelijk om de kosten van verschillende technieken te vergelijken. Heeft u vragen over digitaal drukwerk een offerte aanvraag of een van onderstaande druk technieken? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers denken graag met u mee over welke manier van digitaal printen het beste aansluit op uw wensen.

Toner machine

Bij LocoMail produceren we uw direct mail standaard digitaal op een tonermachine. De volledige productie gebeurt op onze eigen locatie, waardoor we een korte doorlooptijd kunnen bewerkstellingen. Dus heeft u een opdracht voor ons waarbij de mat datum snel dichterbij komt? Dan is digitaal printen op een tonermachine een ideale uitkomst. Drukwerk verwerken op een tonermachine heeft als bijkomend voordeel dat er per pagina andere, unieke, data toegevoegd kan worden. Dit geeft u de mogelijkheid om uw direct mail per stuk uniek te maken zodat uw mailing nog persoonlijker wordt! Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen persoonlijke inlogcodes of een gepersonaliseerde aanhef.

Bij digitaal printen wordt er gewerkt met CMYK-kleuren waardoor het gebruik van Pantone-kleuren niet mogelijk is. Wilt u toch gebruik maken van Pantone kleuren dan kunt ervoor kiezen om uw drukwerk op een HP Indigo of drukpers te laten verwerken.


Druk-technieken-Toner-LocoMail

Laminaat

Heeft u besloten uw drukwerk digitaal op een tonermachine te laten verweken voor een korte doorlooptijd? Door uw drukwerk ook te laten voorzien van laminaat kunt u het drukwerk naar een hoger niveau tillen! Hierin heeft u twee keuzes, u kunt kiezen voor mat laminaat of glans laminaat. Een gelamineerd vlak is nog voller van kleur en laat beeldmateriaal extra in het oog springen.

Naast het feit dat uw direct mail er nog mooier uit komt te zien, heeft het laminaat ook een beschermende functie. Door het aanbrengen van mat- of glanslaminaat is uw drukwerk namelijk minder gevoelig voor krassen. Dit is dan weer vooral aan te raden wanneer u ervoor kies om uw drukwerk te laten printen op een Indigo machine.

Druktechnieken-Toner-Vernis-Laminaat

HP Indigo

Het grootste voordeel van uw drukwerk verwerken op een HP indigo is de kwaliteit van de print. De kwaliteit van deze digitale manier van printen is namelijk te vergelijken met offset druk. Heeft u een kleine oplage die eventueel gepersonaliseerd moet worden, maar wilt u niet gaan voor minder dan de kwaliteit die u gewend bent van offset druk? Kies er dan voor om uw order te laten printen op een Indigo printer. Om krassen op het drukwerk te voorkomen adviseren wij om uw print af te laten werken met bijvoorbeeld matvernis of dispersielak.

Een opvallende mogelijkheid wanneer u kiest voor deze drukwerk techniek is de optie om raised print toe te passen. Deze druk techniek licht een gedeelte van de mailing uit doordat dit met een extra laagje is afgewerkt. Op deze manier kunt u belangrijke elementen van de mailing benadrukken.


druk-technieken-hp-indigo-print

bekijk-alle-dm