Direct mailing AVG 

Direct mailing en AVG. Hoe zit dat precies? We zijn inmiddels allemaal wel aardig op de hoogte van wat we online wel en niet mogen doen volgens de AVG privacywet, maar voor offline communicatie zijn de regels helemaal niet zo duidelijk. Wanneer u de focus legt op direct mailing, dan speelt AVG zeker ook een rol. Er zijn vanuit de AVG een aantal zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u klanten en / of potentiële klanten post wilt versturen. Direct mailing valt binnen de AVG onder de reclamepost, ook wel geadresseerde post genoemd wanneer de post daadwerkelijk op naam wordt verzonden.  

Mag direct mailing volgens het AVG? 

Nee, direct mailing mag volgens de AVG niet altijd. Enkele jaren geleden mocht u zomaar aan iedereen direct mailing versturen, zelfs landelijk huis-aan-huis, op adres. Tegenwoordig mag u niet meer zomaar direct mailing op adres aanbieden. In bepaalde gevallen is dit niet toegestaan. Zo mag u volgens de AVG geen direct mailing versturen aan:  

  • Bestaande klanten die bezwaar tegen direct mail hebben gemaakt 
  • Niet-bestaande klanten die bezwaar tegen direct mail hebben gemaakt 
  • Niet-bestaande klanten die in het Postfilter staan ingeschreven 

Hoe zit het precies met direct mailing en de AVG? 

De AVG is er om persoonsgegevens te beschermen. Het is niet toegestaan om persoonsgegevens te verzamelen voor andere doeleinden dan oorspronkelijk aangegeven. Daarnaast mag u ook niet méér persoonsgegevens verzamelen dan u daadwerkelijk nodig heeft. Heeft u van een bestaande klant het adres ontvangen op het moment dat deze persoon een bestelling bij u deed? Dan mag u geen direct mailing sturen volgens de AVG, omdat u de gegevens niet heeft verzameld voor het aanbieden van direct mailing. Heeft een bestaande of nog niet bestaande klant expliciet toestemming gegeven om direct mailing aan te bieden? Dan is dit uiteraard toegestaan en staat de AVG niet in de weg.  

Maak uw direct mailing aantrekkelijk voor elke ontvanger 

Wilt u direct mailing versturen? Dan wilt u ervoor zorgen dat u indruk maakt met uw aangeboden materiaal. Dit doet u zeker wanneer u kiest voor de direct mailing oplossingen van LocoMail. U kunt online kennismaken met al onze producten en oplossingen, voor elke vorm van direct mailing volgens de AVG. Wij maken de producten graag op maat voor u. Wilt u eerst meer weten over onze mogelijkheden voor direct mailing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.  

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan | LocoMail Vraag nu gratis een demopakket aan van LocoMail Direct mailings!